Erica G.Nachez’den 14 NLP Ustalık Sırrı

Yazar “İletişim mi? Kolay!” adlı bu kitabında okurlarının ilgisini uyandıracak şu ustalık sırları kullanıyor!
1.       Hayal gücünüzün, siz bilincinde olmaksızın  canlandıracağı çeşitli görüntüler : Yer altı Mahzenleri, Çömlek, Mühür, Papirüs  Tomarı, Vaha, Sıcak Su Kaynağı, Kumun Üzerinde Oturan İki Kadın, Ay Işığı, Kuma Giren Akrep, Kuzey, Batı...
2.       Metaforlar : Gizemli bir şekilde büyüyen Tohum, Mehtapta Çöl...
3.       Renkler : Yer altı Mahzenlerinin Karanlığı, Ay Işığı, Cep Lambasının Işığı, Kumun Parlak Gümüş Rengi...
4.       Sesler : Yer altı Mahzenlerinin Sessizliği, Çatırdama Gürültüsü...
5.       Kokular : Kükürtlü Su Kaynakları, Nane...
6.       Tatlar : Kükürtlü Su Kaynakları, Naneli Çayın Şekerli Tadı...
7.       Dokular : Toprak, Papirüs, Kumul, Kum....
8.       Heyecanlar ve Duygular : Gizem Havası, Sükunet / Sessizlik, Sevinç, Sıra Dışı Bir Hale Girmek... (Muhiddinin 7 kişisi...)
9.       İzlenimler : Açık, Susuzluk, Soğuk, Kalp Çarpıntısı...
10.   Beden Hareketleri ve Duruşları : Çömleği Kırmak, Mührü Açmak, Kumulun Üzerinde Oturmak...
11.   Alıntılar ve Hikayeler : Arkeoloğun Hikayesi, Açığa Çıkarılan Sır, Akrep, Gizem, Her biri kendi yoluna gedecek olan İki Kadın...
12.   Zaman ve Mekan : Yer altı Mahzenleri, Sahra, Vaha, Kuzey, Güney, Konuşmanın Zamanı Geldi, Bütün Gece Boyunca...
13.   Semboller : Mühür, Tanrılar, Arkeoloğun gücü ve büyüklüğü Bilgelik, 13..
14.   Faydalar : Bir Sırrı Keşfetmek, Ondan Yararlanmak...


EricaGuilaneNachez bilincimizin sözcüklerle düşündüğünü, çözümlediğini ve akılcı olduğunu; bilinçaltımızın ya da bilinçdışımızın ise akılcı olmadığını ve heyecan, itki, içgüdü, koku alma, sezgi ve refleks gibi kendisine göre bir mantığı olduğunu belirtir. İçsel Kaynaklarımıza  ulaşabilmemiz için bilinçaltımızla iletişim kurmamızı önerir. İçimizdeki kahramanları ya da rol modellerimizi, bilinçaltımızı ve RAS’ımızı uyandırmamızı önerir.

RAS sözcüğü ‘ReticularActivatingSystem’ sözcüklerinin ilk harflerinden oluşur. Ağ yapısı olarak ta adlandırılır. Her birimizin beyninde bulunan seçme ya da ayıklama mekanizmasıyla bağlantılıdır. Bilinçaltımız bizim için bu seçme işlemini yapar. Örneğin NLP ile ilgileniyorsak, evimizde, işimizde, yolda, arkadaşlarımızla sohbet ederken, gazete ya da dergi okurken bu konuyla ilgili verilerle karşılaştığında bilincimizin dikkatini çekecektir. NLP ile ilgilenmeyenler aynı durumlarla karşılaştıklarında onların bilinçdışları bu bilgileri bilinçli olarak kaydetmeyecektir.

EricaGuilaneNachez, “İletişim Mi? Kolay!” adlı kitabında beden, bilinç, bilinçaltı ve RAS’ın insan ilişkileri ve iletişim açısından çok önemli olduğunu belirtir. Bilinçaltımız ve RAS’ımız ile diyalog kurmamız için bize dört aşamalı bir Yol önerir:
Önce duygularınızın ve hislerinizin bilincine varmayı öğrenin.


NLP Türk Blog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder