NLP ile Aşk ve Evlilik



NLP Hikayesinde Aşkın Yeri Var Mı?

Bu soruyu NLP uzmanlarına yöneltelim isterseniz. Robin Prior ve Joseph O’Connor (benim en favori NLP Gurum...) ‘NLP ve Karşı Cinsle İlişkiler’ adıyla Türkçe’ye çevrilen kitaplarında NLP Projesini yaşamımıza geçirerek

-          kendinize en uygun kişiyi eş olarak seçebileceğimizi
-          içinizdeki duyguları ve özlemlerini serbest bırakabileceğimizi,
-          ilişkileriniz sırasında ‘kendiniz’ olabileceğinizi,
-          bir başkasının istediği gibi olmak için kendinizi zorlamaktan kurtulabileceğinizi,
-          yaşamda ve ilişkilerinizde mücadeleyi değil, neşe ya da sevinci esas alabileceğimizi söylüyorlar.

Robin ve Joseph şöyle diyorlar : “İlk öpücüğün harika bir deneyim olduğunu öğrenmeniz için Amerikan Psikoloji Kurumunun araştırma raporlarına ihtiyacınız yok!...”

Çoğu insan ‘Yanlış Kişiye’ bağlanmaktan ve kendini adamaktan korkar. Bu korku yüzünden bağlanmaktan kaçınır, ilgilenmekten kaçınır, isteksiz davranır. Bu da o kişin hayatında aşk ya da sevgiyi yaşama şansını çok azaltır. Oysa ki aşk/sevgi sizin yaşamda olağanüstü şeyler yapabilmemizi sağlar.

Eğer aşkın alevi içimizde parlamışsa, ona özen gösterin. O ateşi canlı tutmak için çaba gösterin. Yapmanız gereken şeyleri yapın.

Ahmet Hamdi Tanpınar için Aşk, insanın ‘yitirdiği şeyi’, ‘cennette kalmış olanı’ aramasıdır. Dolayısıyla insan hayatı göbek bağı kesilen bir bebek gibi bir ‘Kopuş’ ile başlar ve ‘Kendine Dönmek’ isteğiyle sürer. Huzur romanında Mümtaz’ın Nuran’ın duyduğu Aşk/Sevgi, onun ruhunun ölümsüzlüğe/ebediliğe doğru yaptığı geniş bir ‘Hamle’ olarak açıklanmaktadır. Tıpkı bir ‘Dragon Samurayının’ geniş kılıcıyla yaptığı tek bir hamle gibi... Bu Aşk, Mümtaz’ın dağınık dünyasını bir ‘Bütün’ haline sokmaktadır. Dünya, Nuran ekseninin etrafında dönmekte, toplanmakta ve ‘Birlik’ olmaktadır. Eşyada uyuyan gurbetzede / sürgün ‘Ruh’, Aşk / Sevgi sayesinde bizimle konuşmaya başlamaktadır. Bu kutlu bireşimin öbür adı Huzur’dur. Oğuz Demiralp’in deyişiyle ‘Mavi Işık’ ortasında yüzen Varlık’tır!...

Tekrar NLP’ye dönersek, Robin ve Joseph için Aşk/Sevgi kendimizle ve başkalarıyla iyi ilişkiler kurmak için çıktığımız bir Yolculuktur.

O zaman dostlar, NLP Aşk’tır vesselam
Bizlerde Uhrevi Aşk Müridleriyiz.

Doğan Cüceloğlu bir gün Amerikalı bir meslektaşının ofisinde duvarda asılı bir çerçeve içindeki şu yazıyı okur :

“Lord, give me the courage to change things which can and ought to be changed, the serenity to accept the things which cannot be changed, and the wisdom to know the difference.”

“Tanrım, değiştirilebilen ve değişmesi gereken şeyleri değiştirme cesaret ve gücünü; değiştirilemeyecek şeyleri olduğu gibi kabul etme olgunluğunu ve ikisi arasındaki farkı anlayabilecek bilgeliği bana ver.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder